Hoe je een Burn-Out kunt voorkomen: Stop met perfectionisme – en voel je beter!

huffington post

Studies wijzen uit, dat de perfectionistisch ingestelde medewerker vooraan in de rij staat voor het krijgen van een Burn-Out. Dit terwijl de focus op de werkplek alleen gericht is op nog betere prestaties.

De wil om goed werk af te leveren is een natuurlijke aansporing tot het leveren van goede en hoge prestaties. Maar er is een keerzijde aan (overdreven) perfectionisme en de wens om de perfecte baan te hebben. Perfectionisten zijn vaker gestrest, hebben vaak verschillende dwangneuroses en gezondheidsproblemen zoals depressies en angsten.

Nieuw onderzoek (2015) wijst uit dat de jacht op het perfecte kan leiden tot Burn-Out. Een perfectionist heeft zeer veel stress, en stress leidt tot uitputting. Zegt psycholoog en onderzoeksleider Andrew Hill van de universiteit York tegen Huffington Post. Wat bij perfectionisten de meeste stress veroorzaakt is de hoge mate van zelfkritiek. Het grootste gevaar bij perfectionisten is de grote angst om fouten te maken.

In studies, gepubliceerd in het tijdschrift Personality and Social Psychology Review, hebben onderzoekers de resultaten van 43 verschillende onderzoeken van de laatste 20 jaar samengebracht. Uit deze verzamelde gegevens komt vooral naar voeren dat de negatieve effecten vooral terug te voeren zijn op het werk.

Te grote inzet door medewerkers kan, ook voor de leidinggevende(n) onopgemerkt blijven. Het arbeidsleven wordt vandaag de dag, volgens de onderzoekers, gekenmerkt door een overheersende prestatiegerichtheid. In werkomgevingen waar slechte prestaties gepaard gaan met hoge kosten, verergeren de perfectionistische neigingen.

Enkele uitkomsten van de studies, volgens de onderzoekers, zijn:

  • meer realistische doelen stellen
  • het aanvaarden van fouten
  • vergeef jezelf als je een fout hebt gemaakt
  • beter beheersbare doelen zijn beter dan 1 hele grote
  • perfectie is niet de maatstaf voor succes

Een werkomgeving met een grotere acceptatie voor fouten verzacht de negatieve effecten van perfectionistisch ingestelde medewerkers.

Ga naar: Huffington Post
Ga naar: Personality and Social Psychology Review