Zweeds onderzoek: Beroepen waarbij, ondanks ziekte, wordt doorgewerkt.

werk aambeeld.jpg

Zeven van de tien werken, ondanks ziekte, door en meer dan de helft heeft dit het afgelopen jaar zeker 2 keer gedaan. De meesten zijn zeer tevreden met hun baan.

Dit wijst een onderzoek van het Zweedse Milieuagentschap ‘Arbetsmiljöverket’ uit. Het betreft de uikomsten van een rapport waarin ruim 9000 werknemers vragen hebben beantwoord over hun werkomgeving – milieu.

De meesten, drie van de vier, zijn in grote lijnen tevreden met hun werk. Meest tevreden zijn ingenieurs, techneuten, managers, doktoren, vroedvrouwen, architecten, journalisten en dataspecialisten. Bij deze beroepen zijn acht van de tien tevreden.

Echter zijn er ook problemen in de werkomgeving. 21%, vertegenwoordigen ca. 900.000 werknemers, gaan bijvoorbeeld met tegenzin naar het werk.

Aanwezigheid tijdens ziekte, terwijl men eigenlijk ziek thuis behoort te zijn, komt steeds vaker voor. Meer dan de helft. 54%, heeft dit minstens 2 keer gedaan in 2015. Van de basisschool leraren, middelbare school leraren en ziekenverzorgsters hebben twee van de drie doorgewerkt ondanks ziekte.

 

Iedere twee jaar doet het Zweedse Milieuagentschap dit onderzoek, en wijst uit dat bij bepaalde beroepsgroepen het werkmilieu slechter wordt. Dit geldt bijvoorbeeld voor lawaai, waar de verslechtering zich vooral voordoet bij jonge mannen in de leeftijd van 16 – 29 jaar. Beroepen waar werknemers meer worden blootgesteld aan lawaai dan gemiddeld zijn bijvoorbeeld bouwvakkers, weg-waterbouw werkers, procesoperators en basisschool leraren.

Ook het aandeel Bedreiging en Geweld is gestegen. Dit geldt voor zowel man als vrouw, waarbij de vrouw meer is betrokken. 20% van de vrouwen en 10% van de mannen zijn het afgelopen jaar blootgesteld aan bedreiging en/of geweld, en komt het meest voor bij beroepen in de gezondheidszorg.

1/3, gelijk aandeel man en vrouw, heeft het afgelopen jaar een conflict of ruzie gehad in hun werkomgeving. Dit echter niet met collega’s of leidinggevenden. Met name basisschool leraren, 63%, heeft hier mee te maken gehad in 2015.

 

Zes procent van alle ondervraagden zijn seksueel geïntimideerd door collega’s of leidinggevenden. Bij vrouwen 16-29 jaar is dit 19 procent – een stijging van zes procentpunten ten opzichte van 2013 – en komt het meest voor in de gezondheidszorg.

Sommige vragen zijn nog nooit gesteld, bijvoorbeeld of er van de werknemer verwacht wordt dat hij of zij telefonisch altijd bereikbaar is en het lezen van werkgerelateerde email wanneer men vrij is. Vier van de tien werkgevers verwacht dat de werknemer telefonisch altijd bereikbaar is en drie van de tien werkgevers verwacht dat men de email leest en beantwoord. Dit komt het meest voor bij afdelingmanagers, verkopers, chauffeurs, ziekenverzorgers en persoonlijke assistenten.

Één op de tien voelt zich gediscrimineerd op het werk naar aanleiding van geslacht, etnische afkomst, geloof, handicap, seksuele geaardheid of leeftijd.

Voor de eerste keer is de vraag gesteld op wat voor soort kantoor men werkzaam is. Meest voorkomend is dat men een eigen kamer heeft (36%), gevolgd door een eigen bureau in een ruimte met 2 – 9 personen (32%), en kantoortuinen (met minimaal 10 personen) 18%.

De trend van de zogenaamde flex of activity-based kantoren, waar de werknemers niet hun eigen werkplek hebben of lenen van iemand anders, heeft nog steeds geen grote impact gehad. Slechts 14 procent werkt op die manier.

vertaald uit het Zweeds door Henk Stuiver