Veiligheidsrondje Bouw : deel 4

glazenwasser-waagt-zijn-leven

Op bezoek bij mijn moeder. Zij woont op de 4e verdieping van een (zeer  goed) verzorgingstehuis in Emmen. Tijdens het middageten kijk ik toevallig uit het raam en zie een glazenwasser op de 4e verdieping zijn leven (zonder valbeveiliging) wagen….

De beste man heeft het kamerraam gelapt, klimt uit zijn bakje en stapt op het balkon waar hij de ramen van de balkondeur en keuken lapt. Er zijn meer mensen die er naar kijken en het vrij normaal lijken te vinden.

Echt veilig is de beste man niet bezig. Ik kan mij ook voorstellen dat het lastig is om alle bewoners langs te gaan en te vragen of hij de ramen van de balkondeur en keuken mag lappen, en daarnaast ook nog bijhouden wie er niet aanwezig zijn om daar later opnieuw langs te gaan….

Maar om die reden je leven te gaan wagen om ramen te lappen gaat toch wel erg ver….

Als veiligheidskundige zou ik er mee kunnen leven indien de glazenwasser het bakje middels een klem zou vastzetten aan de reling van het balkon zodat het bakje niet beweegt, en een valbeveiliging zou dragen én gebruiken, terwijl hij de overstap maakt van of naar het bakje.