Veiligheidsrondje Deel 17 : vertrouwen is goed – controle VEEL BETER!

Stofvrije werkplek_dacht het niet

Het was me m’n vrije dagje wel weer…. Op de woensdagen werk ik niet. Deze dag is ingeruimd voor de o.a. fysio, bezoek en een beetje helpen in het verzorgingstehuis van mijn 93 jarige moeder, naar de bieb en klusjes in en rond het huis.

Ik stap dan op de fiets en ga van Zuid naar Noord en visa-versa, dwars door meerdere woonwijken en het centrum van mijn woonplaats.

Ik kom dan langs meerdere bouwplaatsen en kijk dan weer met verwondering naar al die (oud collega) bouwvakkers waarvan velen nog steeds in de veronderstelling zijn dat ze onkwetsbaar zijn…..

En dat met een record aantal dodelijke ongevallen in de bouw en industrie in 2016…..

De eerste – bovenste foto heeft betrekking op fijnstof. Geen van de mannen op de foto draagt ook maar enige vorm van adembescherming, dit terwijl zij toch meerdere keren per dag langdurig in (fijn) stofwolken aan het werk zijn!

De tweede foto – naar beneden scrollen, is de super onkwetsbare, ook na aanzegging van enkele collegas is deze bouwvakker niet van zins om valbeveiliging te dragen….

De derde foto – nog verder naar beneden scrollen, is pure minachting met betrekking tot de verbods- en gebodsborden welke duidelijk zichtbaar zijn aangebracht. De ‘heren’ doen maar wat.

Waarom hang je in vredesnaam een dergelijk groot verbods- en gebodsbord op terwijl er toch niemand is die zich aan de afspraken houdt, laat staan controleert? Volgens mij alleen maar voor de reclame – en kijk eens wat wij aan veiligheid doen…. NIETS DUS!

Dit is de boodschap van mij aan al die controlerende instanties, van ministeries, provincies en gemeenten – als overheden hebben jullie allemaal de mond vol aangaande veilig werken – smorgens gezond naar het werk en savonds gezond weer thuis, DUS:

KOM ACHTER DIE PC VANDAAN EN GA DE PRAKTIJK IN – EN SPREEK ZE AAN!!!

Werken op daken

werken zonder pbm