Safety Triggers – Dé app voor orde, netheid, overzicht én meer veiligheid op de werkvloer! DEEL 2

In deze 2e aflevering gaan we verder met de mobiele app. Want niet alleen op de pc of laptop is goed te werken met Safety Triggers, ook op een mobiele telefoon of tablet functioneert de applicatie prima. Er hoeft geen aparte app te worden gedownload, je kunt gewoon inloggen via de browser van je mobiele telefoon of tablet en door te kiezen voor toevoegen aan het startscherm. Er komt dan een klein icoontje op het startscherm vanwaar je direct naar onderstaand menu gaat.

Het is een gemakkelijk te bedienen app waarmee hetzelfde mogelijk is als met de pc of laptop versie. De interface van de software naar de mobiele gebruiker is prima geslaagd en sluit naadloos aan bij die van pc of laptop.

Eén van de sterke punten van de applicatie is dat men als gebruiker op de werkvloer eventueel échte anonieme meldingen kan maken van ongewenste of gevaarlijke situaties in de werkomgeving. Dit kan betrekking hebben op onveilige situaties, klachten, defecten of ideeën.

Hierbij is er ruim voldoende ruimte voor een omschrijving van de hiervoor genoemde meldmogelijkheden, waar foto’s bijgevoegd kunnen worden, maar ook bijvoorbeeld adviezen met prioriteiten worden gegeven. Van “werk stil leggen” tot “binnen 6 maanden oplossen”.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om de applicatie te finetunen, bijvoorbeeld in het persoonlijk portaal. Het mooie hiervan dat er heel veel mogelijkheden zijn om gegevens in een archief in te zien, maar ook zijn er nog allerlei instellingen mogelijk aangaande de basisgegevens van de applicatie, medewerkers, het toevoegen, verwijderen van triggers et cetera et cetera.

Met andere woorden, deze applicatie is zeer uitgebreid maar tevens ook zeer gebruiksvriendelijk door de eenvoudige (menu) structuren welke worden gebruikt.

Uiteraard mag een overzicht van de Triggers niet ontbreken. Triggers bestrijkt een groot spectrum van het VGWM zoals PSA, BHV, Basiskennis veiligheid op de werkvloer, PBM, Veiligheidsvoorschriften et cetera. Er kunnen nieuwe categorieën, met daarin bedrijfseigen Triggers, aangemaakt worden en ook kunnen categorieën en/ of Triggers weer worden verwijderd.

De applicatie is dusdanig flexibel ingericht dat deze, of door uzelf of met behulp van Safety Triggers, op maat is te maken voor u organisatie. En inderdaad, de implementatie kan enige tijd in beslag nemen, maar is niet van een dusdanige complexiteit dat hier zeer veel man/ vrouwuren mee gemoeid zullen zijn.

Safety Triggers implementeren kan een waardevolle stap zijn om veiliger werken te bevorderen. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen:

1. Luister naar het team:
Begin door de wensen en behoeften van je team te begrijpen. Wat zijn de specifieke veiligheidsuitdagingen waarmee ze te maken hebben?

2. Ontwikkel de triggerflow:
Werk samen met je team om een “triggerflow” te ontwikkelen. Dit is een gestructureerde aanpak waarbij je periodiek “triggers” deelt om veiliger werken te bevorderen. Denk na over de frequentie en de inhoud van deze triggers.

3. Activeer de triggerflow: Zodra de triggerflow is ontwikkeld, activeer je deze middels Safety Triggers.

4. Verzamel triggers: Maak gebruik van vooraf verzamelde triggers of creëer je eigen. Triggers kunnen veiligheidstips, herinneringen aan procedures of specifieke veiligheidsinstructies zijn.

5. Houd het team op de hoogte: Communiceer regelmatig met het team over de voortgang van Safety Triggers. Zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is en betrokken blijft.

6. Evalueer: Periodiek evalueer je het gebruik van Safety Triggers. Wat werkt goed? Wat kan worden verbeterd? Pas de aanpak indien nodig aan.

Veel succes met het implementeren van Safety Triggers! En ga hier naar de website om een kijkje te nemen.